Consult

Beste patiënt,
Medio 2022 ben ik met mijn gezin terug verhuisd naar Duitsland. Dat betekent helaas dat ik met mijn praktijk in Hendrik-Ido-Ambacht ben gestopt en u dus geen afspraak meer kunt maken.
Met vriendelijke groet,
Annette Jost

Een consult duurt 45 minuten. De kosten hiervoor bedragen € 85,00. U ontvangt na afloop van de behandeling direct een factuur. Deze dient u vervolgens à contant of per pinbetaling te voldoen.

Gelieve bij elk consult een eigen handdoek mee te nemen.

Verloop van een consult
Bij het eerste consult wordt een uitgebreide anamnese afgenomen, waarbij niet alleen uw actuele klachten aan bod komen maar ik vraag ook naar eerdere ongevallen, operaties, ziektes en leef- en eetgewoonten.

Dan volgt een lichamelijk onderzoek waarbij u in uw ondergoed bent. Daarbij wordt het hele lichaam onderzocht en getest op veranderde bewegelijkheid.

Het onderzoek gaat over in de behandeling. Ik leg uit wat ik heb gevonden, wat ik ga behandelen en waarom ik dat doe. Meestal zijn drie tot vijf behandelingen nodig.

Verwijzing
Een verwijzing van uw huisarts of specialist mag, maar is niet nodig. Een osteopaat is dusdanig opgeleid dat hij/zij een gedegen onderzoek kan verrichten en kan bepalen of een patiënt osteopathisch kan worden behandeld, of moet worden doorverwezen naar de huisarts. Een osteopathisch behandeltraject kan als aanvulling dienen op een reguliere medische behandeling, maar vervangt deze niet.

Het kan zijn dat ik in overleg met u contact opneem met uw huisarts, specialist of andere zorgverlener (zoals fysiotherapeut of verloskundige) om medische gegevens op te vragen of de arts op de hoogte te stellen van uw klachten en het verloop van de behandeling.

Vergoeding
Om osteopathische behandelingen te vergoeden, stellen ziektekostenverzekeringen meestal als voorwaarde dat de osteopaat geregistreerd is bij het NRO. Dat kunt u hier controleren: www.osteopathie-nro.nl. Daarnaast moet u alternatieve geneeswijzen hebben meeverzekerd in uw aanvullende pakket.
Neem bij twijfel van tevoren even contact op met uw verzekering.

AGB-code Annette Jost: 90-043050
AGB-code praktijk: 90-(0)55314

Algemene voorwaarden
Op de door mij geleverde diensten zijn de Algemene Voorwaarden Osteopathie van toepassing.
Deze zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond, de Patiëntenfederatie Nederland, het Nederlandse Register voor Osteopathie en de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie in het kader van de SER Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg.
Aanvang van de behandeling wil automatisch zeggen dat u de algemene voorwaarden heeft gezien en hiermee akkoord gaat.

Klachten
Natuurlijk hoop ik dat u tevreden bent over de behandeling die u heeft ervaren. Mocht er onverhoopt toch iets niet naar uw verwachting zijn verlopen, dan hoor ik dat graag persoonlijk van u. Wij zullen dan proberen in een gesprek gezamenlijk tot een oplossing te komen. Het is ook mogelijk om hierover contact op te nemen met het Nederlandse Register voor Osteopathie (NRO).

Op www.osteopathie-nro.nl vindt u informatie over de procedures bij klachten of geschillen.

Osteopathie A.F. Jost
Gezondheidscentrum De Zeester
Tromplaan 49
3342 TR Hendrik-Ido-Ambacht
E: info@osteopathie-jost.nl
error: Content is protected !!